Indonesisch eten bestellen?Ontdek de menukaart van Toko Menteng in Wassenaar

Naar het menu

De Indonesische keuken is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo'n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden, zoals laos (gember), djintan (komijn), djahé (gember), koenjit (kurkuma, geelwortel), ketoembar (korianderzaden) en sereh (citroengras) worden bereid. 

Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van goela djawa, de Javaanse bruine suiker. Bekijk ons menu met smakelijke en traditionele gerechten en wees vooral niet bang om te vragen wat iets is, of om iets nieuws uit te proberen. Selamat makan – eet smakelijk!

¹ In⋅do⋅ne⋅sisch (bijv. naamwoord)

Om u een beetje wegwijs te maken in de Indonesische keuken, volgt hier een uitleg van de meest voorkomende gerechten en begrippen. Vraag ons vooral naar bereidingswijzen of ingrediënten. Wij helpen u graag kennismaken met al het lekkers dat Indonesië te bieden heeft.

Indonesisch ABC-tje

5

  • Ayam - kip

  • Asem - tamarinde of zuur

  • Atjar - tafelzuur

  • Babi - varken

  • Blado - met gefruite pepers

  • Boemboe - pasta van kruiden en specerijen

  • Daging - rundvlees

  • Djahe - gember

  • Djanganan - groenten met sambal

  • Djinten - komijn

  • Emping - soort kroepoek van blindjo-vruchtjes

  • Gado gado - groenten met pindasaus

  • Goela djawa - Javaanse bruine suiker

  • Goreng - gebakken

  • Ikan - vis

  • Katjang - peul, boon, erwt

  • Katjang pandjang - lange boontjes (kousenband)

  • Ketimoen - komkommer

  • Ketjap - soja

  • Ketoembar - koriander

  • Klapper (of kelapa) - kokosnoot

  • Koening - geel

  • Koenjit - kurkuma

6

  • Kroepoek - garnalencrackers

  • Laos - gembersoort

  • Lontong - kleefrijst

  • Lobi lobi - zuurzoete vruchten

  • Lombok - Spaanse peper

  • Lombok idjo - groene peper

  • Lombok merah - rode peper

  • Makan - eten, gerecht

  • Manis - zoet

  • Nasi - gekookte rijst

  • Nasi poetih - witte rijst

  • Nasi goreng - gebakken rijst

  • Oelek - fijnwrijven of stampen

  • Orak arik - roerei met groenten

  • Pisang - banaan

  • Petéh - geurige peulvrucht

  • Pedis - heet of scherp

  • Rames - gemengd

  • Ritja - met lombok en tomaten

  • Roedjak - een heet gerecht van onrijpe vruchten met Spaanse peper

  • Smoor - gestoofd

  • Sajoer - zoutige soep als bijgerecht bij rijst

  • Soto - kruidige soep met ei en rijst

  • Sambal (of sambel) - gestampte of fijngewreven lomboks

  • Santen - kokosmelk

  • Selasi - basilicum

  • Sereh - citroengras

  • Seroendeng - gebakken geraspte kokos met pinda

  • Tahoe - zachte gemalen sojabonen

  • Telor - ei

  • Temoelawak - geneeskrachtige wortel

  • Tempe (of tempeh) - sojabonen

  • Tjabe djawa - rode lombok peper

  • Terong - aubergines

  • Tumis - fruiten, groenten in olie gestoofd

  • Wadjan - Indonesische ijzeren braadpan

Icoon telefoon

Bekijk ons menu en bestel direct de lekkerste Indonesische specialiteiten. 

070 - 449 40 62